lördag 26 augusti 2017

Vaasa Festival & Studio Ticket Live / Per Gessle 18 & 25 augusti 2017

Två festivaler på en vecka i Vasa! Plötsligt händer det! :)
Började med Vaasa Festival, själv börja jag se när Dj Sash spelade sina skivor. Trodde inte så mycket på det men visst kan en ensam man med "skivspelare" få en hel arena att dansa med också och som de dansade! :) Riktigt bra drag! Senare på kvällen/natten skulle det stora dragplåstret spela, Scooter. Regndropparna blev bara tätare och tätare när också publikhavet tätnade. Tyvärr tyckte jag inte de hade nått speciellt drag i deras show denna gång... va bara som de drog låtarna rakt upp o ner... eller så va det för att jag sett de en gång innan och tyckte showen var bra då.
Som nykter och i "jobbets"-tecken som ackrediterad till festivalen så kollar man ju runt lite här och där. Den kvällen kändes det också lite konstigt att gå ut på en konsert för att få ha kul och lyssna på bra underhållning att vara vaktad av k-pist beväpnade poliser :( Detta var ju en säkerhets åtgärd efter det tragiska terrordådet som hänt i Åbo samma dag. Tyvärr är det väl en syn som kommer att bli vanligare i dessa tider. Som Dj Sash sa, "More love to the people!".

Nästa fredag var det dags för Studio Ticket Live med Per Gessle som stora favorit.
Programmet började väldigt tidigt på kvällen med en hel del lokala förmågor. Och visst finns det förmågor! Underbara artister och duktiga, världsklass! Jag kom dit när Jannike uppträdde, okänd men en helt underbar sångerska! Robin Bengtsson, Sveriges Eurovisions representant detta år var nästa på tur. Jag hade väntat mig en ganska fartfylld show av han med dansare och löpband men han kom in med gitarr och en annan gitarrist, avskalat och rent, nästan som trubadur stämning.
Sen höjdes tempot när One Desire klev in på scenen. Och som de levererade för hemma publiken! Nästan så att jag också börjat gilla rock och hårdrock :)
Innan det blev Gessles tur fick publiken lugna ner sig med Vasabandet The Heartbeat Band, lugn skön nästan country inspirerad musik.
Sen något försenad kom äntligen kvällens stora artist, Per Gessle! Och nu hade det blivit rejält trångt framför scenen. Gubbarna i bandet drog av hitåt efter hitlåt från Pers karriär, blandat med nått spår som också inte spelats så mycket innan. Han levererade! och det tror jag publiken tyckte också! :)

Här kommer nu lite bilder från dessa evenemang. Klicka på bilden så ser man de bättre och tacksam för kommentarer. Tack :)

© Jens Lax

Dj Sash

Dj Sash

Dj Sash 
Scooter

Scooter

Scooter

Scooter

Scooter

Scooter

Robin Bengtsson

Robin Bengtsson

One Desire

One Desire

One Desire

The Heartbeat Band

The Heartbeat Band

The Heartbeat Band

The Heartbeat Band

Per Gessle

Per Gessle

Per Gessle

Per Gessle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar